Europese clubs willen alleen uitbereiding WK bij wijziging van kalender

27 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 27 maart 2019 – De ECA, de belangenvereniging van ruim tweehonderd Europese clubs, is alleen voorstander van een uitgebreid WK voor clubteams als de internationale wedstrijdkalender wordt veranderd.
“Anders zien we op dit moment niet hoe zo’n evenement nog op de drukke speelkalender past”, zei Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax en vicevoorzitter van de ECA.
De belangenvereniging vergaderde gisteren in Amsterdam over het plan van de Wereldvoetbalbond, FIFA, om het WK voor clubs in 2021 uit te breiden naar 24 ploegen. “Wij zijn altijd bereid om te praten”, aldus Van der Sar. “We zijn ook niet tegen. Het gaat ons om de manier waarop de FIFA dit besloten heeft.”
“In de zomer van dat jaar is er ook nog een finale van de Champions League en een eindstrijd om de Nations League en een Afrika Cup. Sommige competities beginnen alweer half augustus. Nu zijn er al voetballers die meer dan zeventig wedstrijden in een jaar spelen. Het houdt een keer op.”
Het WK voor clubs telt op dit moment slechts zeven deelnemers. De FIFA besloot anderhalve week geleden, tijdens een congres in Miami, de uitbreidingsplannen voor het WK voor clubteams door te zetten.
De Champions League en de Europa League krijgen vanaf het seizoen 2021/2022 gezelschap van een derde competitie, zodat nog meer ploegen Europees kunnen spelen.
-nu.nl-