Ex-minister Hoefdraad nu op internationale opsporingslijst Interpol

11 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 11 juli 2021- Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdagmiddag 9 juli tegenover de redactie van Dagblad Suriname bevestigd, dat op 8 juli oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ‘op de internationale signaleringslijst van Interpol is geplaatst’. Dit is gebeurd nadat Suriname ‘daadwerkelijk informatie regarderende dhr. Gillmore Hoefdraad had verstrekt aan Interpol’.

Volgens het OM heeft de plaatsing van Hoefdraad op de ‘wanted’ lijst van Interpol ‘tot gevolg, dat indien dhr. Hoefdraad gesignaleerd wordt, er kan worden overgegaan tot aanhouding’.

Hoefdraad wordt van elf strafbare feiten verdacht, waaronder overtreding van de Bankwet, de Wet Witwassen, ambtsverduistering en oplichting.

Er waren eind juli vorig jaar in Suriname en Guyana bronnen die bevestigden, dat Hoefdraad zich in Guyana zou bevinden. Voor het laatst was hij in Suriname gezien te Leonsberg. De nieuwswebsite Kaieteur News in Guyana had kunnen achterhalen dat Hoefdraad in Guyana is. Hij was herkend in Berbice, Skeldon, en in gezelschap van enkele mannen die Nederlands spraken. Daarna werd het stil rond de persoon van Hoefdraad en is hij nergens meer gesignaleerd.

Een interne opsporing van Hoefdraad werd 10 augustus 2020 uitgevaardigd door het Korps Politie Suriname.

Nu, vele maanden nadat Suriname Interpol had verzocht de oud-minister op de internationale signaleringslijst geplaatst te krijgen, is dat een feit, alhoewel vrijdagmiddag de naam en foto van Gillmore Hoefdraad nog niet te zien waren op de ‘most wanted’ lijst van Interpol.