EZ: Brandstofprijs blijft hetzelfde

5 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 05 augustus 2021- De brandstofprijs blijft voorlopig ongewijzigd. De regering heeft vorige maand een nieuw systeem voor de vaststelling van de pompprijzen geïntroduceerd, waarbij de maximumprijs afhangt van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximumpompprijs.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) roept de samenleving op zich niet te laten leiden door onjuiste informatie. EZ-minister Saskia Walden die vandaag op een persconferentie nader zou ingaan op de totstandkoming van de benzineprijs zegt dat zij zich inzet om vanuit het departement consequente feedback te geven aan de samenleving zodat er juiste informatievoorziening is en eenieder altijd op de juiste manier is geïnformeerd.

De persconferentie van de bewindsvrouw is tot nader order verschoven. De reden voor de annulering zijn niet bekendgemaakt door de Communicatie Dienst Suriname.