EZ ontkent dat vervallen producten worden verkocht tijdens verkoopdagen ministerie

14 October 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname ontkent berichten dat er vervallen producten worden verkocht tijdens verkoopdagen van het ministerie.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft op 7 oktober een bezoek gebracht aan dependance EZ Nickerie en heeft tevens een kick-off gedaan van een pilotproject inzake de verkoopdag in samenwerking met importeurs om producten zo goedkoop mogelijk aan de consument te brengen.

Consument hebben aangegeven dat er vervallen producten werden verkocht. Dit berust niet op waarheid. De importeur die de desbetreffende goederen ten verkoop heeft aangeboden, heeft aangegeven dat tijdens de verkoopdag enkele flessen spijsolie schade hadden vanwege de opslag.

De consumenten werden wel in de gelegenheid gesteld om die in te ruilen, meldt het ministerie.
Het ministerie van EZ heeft als een van de doelen om ondernemers, importeurs en exporteurs te faciliteren en ook om de consument te beschermen.

Het ministerie ondersteunt geen acties die tegen de bescherming van de consument zijn.
Tenslotte wilt het ministerie deze activiteit om producten zo goedkoop mogelijk aan de consument te brengen verder stimuleren in verschillende districten.