EZ werkt aan wetgeving ter stimulering van ondernemerschap

25 May 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft een lening ontvangen van de Wereldbank voor het «Suriname Competitiveness and Sector Diversification project. Susan Bansropansingh de coördinator van de afdeling Competitiveness Unit Suriname, tevens component Coördinator, en de social specialist, Reana Burke hebben een korte informatiesessie gehouden over het project en het klachten afhandelingssysteem Grievance Redress Mechanism.

Het project moet ervoor zorgen dat hervormingen voor het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap worden doorgevoerd voornamelijk op de Wet van Onroerende goederen. Tijdens het SCSD-project worden er twee componenten uitgevoerd, waarbij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen ook betrokken is. EZ houdt zich bezig met het verbeteren van managementcapaciteit, investering in productiviteit, upgraden en het bijstaan van kleine en middelgrote ondernemingen alsook directe steun en hervorming van het investeringsklimaat. Dit project is reeds in 2021 van start gegaan en zal duren tot juni 2025.

Via het klachten afhandelingssysteem zal de gemeenschap in de gelegenheid gesteld worden om hun klachten die betrekking hebben op de twee componenten van het project te deponeren. Voor een vlotte afhandeling stelt elke dc een verantwoordelijke aan voor de GRM.