Face lift voor Palmentuin

6 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 06 augustus 2019 – Het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) werkt samen met andere ministeries aan het verfraaien van de palmentuin. Dat zegt Anwar Moenne, onderdirecteur Technische Diensten van het Directoraat Openbaar Groen tevens de voorzitter van de taskforce, die door minister Vijay Chotkan is geïnstalleerd voor verschillende werkzaamheden.

Gelet op de taskforce is deze volgens Moenne enorm belangrijk als het om verschillende spoed optredens gaat. Daarom is er ook een beroep op deze taskforce gedaan om de Palmentuin te verfraaien. Vanuit OWT&C zijn onder andere de afdelingen van Openbaar Groen en afdeling Wegen ingezet. De werkzaamheden die uitgevoerd worden vorderen. “De palmentuin kan een goede plaats innemen als een toeristenplek en natuurlijk een plaats alwaar gezinnen kwalitatieve tijd met elkaar kunnen doorbrengen”, aldus Moenne.

Het ligt in de bedoeling dat de werkzaamheden die ruim 2 weken gaande zijn, voor 9 augustus worden afgerond, omdat er op die dag een grote viering van de Inheemsen dag aldaar zal plaats vinden. Behalve de werkzaamheden te Palmentuin is het ministerie ook bezig met afrondingswerkzaamheden te Waka Pasi die naast de Palmentuin staat. Dit is een project dat in opdracht van het kabinet van de First lady, Ingrid Bouterse Waldring wordt uitgevoerd.

-MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN TRANSPORT EN COMMUNICATIE-