FC Barcelona heeft het geld te dringend nodig en speelt binnenkort in het Spotify Camp Nou

10 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 10 februari 2022 – FC Barcelona was een van de laatste grote clubs die hun truien leeg lieten, zonder namen van sponsoren. Met het stadion is de traditie minder belastend bij het management van de club: als het naar president Laporta gaat, heet het de komende drie seizoenen Spotify Camp Nou.

Clubpresident joan Laporta zal binnenkort de belangrijkste interim-deal aankondigen . Is hij degene die in 2006 de naam van de sponsor op het blauw-violette shirt zonder kosten plaatste . Unicef schonk om de samenleving voor vier jaar voor te bereiden op de betaalde shirtsponsor First Qatar Foundation, nu heeft de president dringend geld nodig om te protesteren tegen de nieuwe Camp Nou handelsnaam. Barca is zeker niet de eerste in de sportwereld, maar het zal zeker ook niet de laatste zijn met nog bestaande tempels zoals Old Trafford, Anfield, de San Siro en de Bernabéu.

Het Zweedse Spotify betaalde deze zomer niet eens het eerste bod om zijn naam en groene logo weer te geven op een stadion uit 1957. Volgens het Spaanse persbureau Efe betaalt de streaminggigant de komende drie seizoenen 5 miljoen euro per seizoen. Het stadion van Barça zal gedurende deze periode ingrijpend worden gerenoveerd, hoewel het team daar zijn wedstrijden zal blijven spelen.
.
Bovendien is de deal met Spotify veel ruimer: het bedrijf wordt ook de sponsor van de nieuwe truien, zowel voor het heren- als het damesteam. In afwachting van de officiële cijfers van de deal, varieert het bedrag dat door de Spaanse media wordt genoemd tussen de 57,5 – 70 miljoen euro per seizoen. Van de huidige shirtsponsors Rakuten, Beko en Stanley ontving Barça aanvankelijk 68,5 miljoen euro per jaar, maar die bedrijven bedongen een forse verlaging tot 38 miljoen vanwege de coronacrisis.

De nieuwe overeenkomst heeft wel tot een grote crisis in de top van Barça geleid. Ferran Reverter, nog geen jaar geleden aangesteld door Laporta als CEO, de man die de dagelijkse leiding heeft en de zware missie de boekhouding van de
noodlijdende club weer op orde te krijgen, kondigde deze week zijn vertrek aan. Hij zou zelf voor een langlopend contract van tien of twintig jaar willen gaan, iets wat gebruikelijker is bij grote sportstadions. Bovendien onderhandelde Laporta afgelopen week achter de rug van Reverter om over de laatste details met de Spotifyleiding, die zondag de wedstrijd tegen Atlético Madrid vanaf de eretribune bekeek.

-ad.nl / STVS-