FC Barcelona is dicht bij een plaats in de halve finales van de Champions League

11 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 11 april 2019 – De Catalanen wonnen woensdag op Old Trafford de eerste wedstrijd tegen Manchester United in de kwartfinales met 0-1. Luke Shaw werd de schlemiel van de avond. De verdediger van Manchester United zag de bal na een kopbal van Luis Suárez in de twaalfde minuut via zijn arm in eigen doel verdwijnen.
Scheidsrechter Gianluca Rocchi keurde de treffer in eerste instantie nog af wegens buitenspel, maar draaide die beslissing terecht terug na ingrijpen van de VAR.
De return van de tweestrijd tussen de koploper van Spanje en de nummer zes van de Premier League wordt volgende week dinsdag gespeeld in Camp Nou. De winnaar stuit in de halve finales op Liverpool of FC Porto. De Engelsen wonnen het heen duel dinsdag met 2-0.
Manchester United begon eerder ook met een verloren thuisduel aan de achtste finales. Tegen Paris Saint-Germain werd de 0-2 nederlaag alsnog weggepoetst door in Frankrijk met 1-3 te winnen. FC Barcelona rekende in de vorige ronde eveneens met een Franse ploeg af: Olympique Lyon (0-0 en 5-1).

Goal toegekend na ingrijpen VAR
FC Barcelona begon sterk aan het duel op Engelse bodem en had na een klein kwartier spelen de belangrijke uitgoal al te pakken. Na een puntgave assist van Lionel Messi kopte Suárez via de arm van United-verdediger Shaw raak.
De scheidsrechter keurde de treffer in eerste instantie af wegens buitenspel van Suárez. Na bestudering van de videobeelden bleek echter dat de oud-Ajacied keurig achter zijn man bleef, waarna de VAR alsnog groen licht gaf.
-nu.nl-