FC Porto heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League

7 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 07 maart 2019- De Portugezen wonnen de return voor eigen publiek na verlenging met 3-1, nadat ze de heenwedstrijd in Rome met 2-1 hadden verloren.
Tiquinho Soares bracht Porto na een klein half uur aan leiding in het Estádio do Dragao. In de slotfase van de eerste helft zorgde Daniele De Rossi uit een strafschop voor de gelijkmaker.
Moussa Marega bezorgde de thuisploeg vroeg in de tweede helft opnieuw de voorsprong. Daarna werd er niet meer gescoord in de reguliere speeltijd, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin zorgde Alex Telles uit een penalty voor de beslissing. In de extra tijd van de verlenging ontsnapte de thuisploeg aan een penalty tegen toen invaller Patrik Schick naar de grond werd getrokken door Marega. Op advies van de VAR gaf Çakir echter geen strafschop aan Roma.

Rick Karsdorp had een basisplaats bij Roma en speelde 55 minuten mee. Justin Kluivert behoorde niet tot de wedstrijdselectie van de bezoekers.
Vorig seizoen stonden Roma en Porto ook al tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. Toen trokken de Romeinen, die verrassend de halve finales haalden, aan het langste eind.

-Bron: nu.nl-