Fernandes broden worden mogelijk gesmokkeld naar Frans-Guyana

4 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 juni 2021- Directeur van Fernandes Bakkerij, Kurt van Essen, geeft aan dat Fernandes volop broden levert aan de verschillende supermarkten. Voor 09.00 uur in de ochtend zijn de supermarkten door hun broodvoorraden heen. Er zijn personen die dagelijks meer dan 3 pakken borden kopen. Van Essen, geeft aan hieraan niets te kunnen doen.

Fernandes heeft intussen andere maatregelen toegepast in de productie, die aansluiten op de Covid-19-maatregelen. Leveringen vinden nu 2 uur eerder plaats. Wat de productie betreft, is die opgeschaald met 10 tot 20 % en gaat de totale operatie door op de lockdowndagen.

De directeur laat verder optekenen, dat het bedrijf  ook op de lockdowndagen brood levert, zodat de supermarkten volop bevoorraad kunnen zijn.

In het district Marowijne, gaat het erg aan toe, wat het inkopen van brood betreft. Uit onderzoek van het commissariaat, is gebleken dat de burgerij de broden opkoopt en verder smokkelt naar Frans-Guyana.

Het commissariaat van Marowijne doet een beroep op de winkeliers, om er op toe te zien, dat er maar 2 pakken broden per persoon ingekocht wordt. Winkeliers die zich niet hieraan houden, zullen een boete opgelegd krijgen.

-STVS Website-