Feyenoord-fans slaags met politie rond laatste training voor duel met Ajax

8 May 2021

Comments: 0

Zaterdag 08 mei 2021- Bij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn zaterdag acht supporters aangehouden die slaags waren geraakt met de politie. Ze maakten deel uit van een groep van honderden mensen die agenten met vuurwerk en stenen bekogelden en zich niet hielden aan de coronamaatregelen, zegt een politiewoordvoerder.

De politie zegt niet uit te sluiten dat nog meer aanhoudingen zullen volgen. Volgens een aanwezige ANP-fotograaf gooiden de supporters niet alleen met vuurwerk en stenen, maar ook met uit de grond getrokken verkeersborden, stoeptegels en stukken hout.

Na ingrijpen van de ME keerde de rust weer terug. De politie verwacht niet dat de supporters zich elders in de stad opnieuw zullen verzamelen.

De politie meldt zaterdagmiddag dat zes ME’ers met oorsuizen naar het ziekenhuis moesten ter controle.

Op het trainingscomplex werd de laatste training afgewerkt voor de Klassieker Feyenoord-Ajax van zondag in De Kuip. Eerder dit jaar liep het rond zo’n laatste training ook uit op ongeregeldheden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet daarop weten zo’n situatie niet meer te willen. Daarom waren er zaterdagochtend al voor aanvang van de training politiemensen op de been.

Bron:-nu.nl-