FIFA wil 1 miljard dollar investeren in ontwikkeling vrouwenvoetbal

22 September 2019

Comments: 0

Zondag 22 september 2019 – FIFA-president Gianni Infantino heeft grote plannen om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd te stimuleren. De komende jaren wil de wereldvoetbalbond 1 miljard dollar (ruim 900 miljoen euro) investeren.

De investering van 1 miljard dollar moet uitgesmeerd worden over vier jaar, zo vertelde Infantino zondag op het FIFA-congres in Milaan.

Het plan is mede het gevolg van het WK afgelopen zomer in Frankrijk, waar Oranje in de finale met 2-0 verloor van de Verenigde Staten. Volgens Infantino was het toernooi een groot succes.

“Zo’n competitie op topniveau hadden we blijkbaar nodig”, zei de Zwitser, die er met het geld onder meer voor wil zorgen dat er ook een Nations League voor vrouwen komt. “We zullen de plannen net zo lang op de agenda houden tot ze zijn aangenomen.” Maandag worden FIFA-awards uitgereikt
De FIFA-conferentie werd een dag voor het FIFA-gala gehouden. Bij het gala wordt maandagavond de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar uitgereikt, de zogeheten FIFA’s Best.

Virgil van Dijk, die vorige maand al verkozen werd tot Europees Voetballer van het Jaar, behoort tot de laatste drie kanshebbers. De captain van Oranje heeft concurrentie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Oranje-bondscoach Sarina Wiegman maakt kans op de award voor de beste trainer in het vrouwenvoetbal, een prijs die ze in 2017 al won. Sari van Veenendaal zit bij de laatste genomineerden voor de prijs voor de beste keepster.

– NU.nl-