Film exposé “Diima Doti” bij Nationaal Archief Suriname

29 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 juni 2022- De Algemene Vergadering van de VN heeft 2015-2024 uitgeroepen tot het internationale decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst, daarbij verwijzend naar de noodzaak om de nationale, regionale en internationale samenwerking te versterken met het oog op het volledige genot van economische, sociale, culturele, burgerlijke en politieke rechten van mensen van Afrikaanse afkomst en hun volledige en gelijke deelname aan alle aspecten van de samenleving.

“In dit kader heeft dr. Cheryl White, archeologe verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en lid van het nationaal comité in Suriname, een project geïnitieerd en uitgevoerd met financiering van internationale organisaties.

” De film zal worden geschonken aan de permanente collectie van het Nationaal Archief van Suriname voor onderzoekers van geschiedenis, cultuur, muziek, taal, erfgoed en materiële cultuurstudies. Op termijn zal een clip van de film te zien zijn op de YouTube-pagina van het Nationaal Archief van Suriname.