Finale Copa Libertadores verplaatst van Chili naar Peru door pleuris in land

6 November 2019

Comments: 0

Woensdag 6 november 2019 – De finale van het toernooi om de Copa Libertadores tussen het Braziliaanse Flamengo en River Plate uit Argentinië, zal op zaterdag 23 november in de Peruaanse hoofdstad Lima worden gespeeld in plaats van in Santiago, de hoofdstad van Chili.

Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol dinsdag meegedeeld. De verplaatsing van de eindstrijd van de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League is een gevolg van de recente sociale onrusten in Chili.

Onrust
Het is al weken onrustig in Chili, waardoor onder meer ook de nationale voetbalcompetitie van het land is stilgelegd. Toch leek de Conmebol vast te willen houden aan Santiago als speelstad, ook al omdat talloze fans uit Brazilië en Argentinië al kaartjes en reizen naar Chili hebben georganiseerd.

Grote protestdemonstratie
Nadat voor zaterdag 23 november opnieuw een grote protestdemonstratie tegen het Chileense regeringsbeleid in Santiago werd aangekondigd, werd het echter vrijwel onmogelijk om de wedstrijd op die dag in de hoofdstad af te werken. Conmebol, de betrokken clubs en nationale bonden vergaderden dinsdag meer dan 6 uur over een mogelijk alternatief.

Nog niet definitief
Het is nog niet definitief besloten in welk stadion in Lima de finale tussen Flamengo en titelhouder River Plate plaatsvindt, waarschijnlijk wordt dat Estadio Monumental, dat plaats biedt aan 80.000 toeschouwers.

-sportnieuws.nl-