First Lady biedt helpende hand aan kinderafdeling AZP

25 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De First Lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, heeft een helpende hand geboden aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), en wel aan de kinderafdeling van deze ziekeninstelling. Op zondag 24 juli 2022 heeft de presidentsvrouw persoonlijk een donatie gedaan in de vorm van babyvoeding, ook voor prematuur geboren kindjes, en wegwerpluiers. Bij de donatie waren ook aanwezig de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, en de DNA-leden Cedric van Samson en Kishan Ramsukul.

“Ik zie toegewijd personeel en toegewijde specialisten die gepassioneerd hun werk verzetten. Het gaat om onze kinderen die met de juiste zorg en liefde behandeld moeten worden en dat zie ik hier en het stemt mij goed”, zegt de First Lady. Waar de First Lady zich echter wel aan stoort, is de manier hoe informatie naar buiten gebracht wordt. “De gedachte wordt gewekt alsof er hier geen werk wordt verzet, terwijl het personeel samen met de specialisten zich voor de volle honderd procent inzetten voor onze kinderen. En de manier hoe met de informatie wordt omgegaan, werkt demotiverend en dat keur ik af. Ik heb enorme bewondering voor het personeel”, laat de presidentsvrouw weten.

De First Lady doet een beroep op eenieder om het zorgpersoneel te blijven waarderen. “Laten wij elkaar ondersteunen, zodat wij onder elke omstandigheid het beste van onszelf kunnen laten zien.” De situatie binnen de zorg heeft de volle aandacht van de presidentsvrouw. Zij zal vaker een bezoek brengen aan het AZP tot dat de situatie genormaliseerd is. Ook voor het vervoer van het personeel zal een bus ingezet worden. Dit op initiatief van First Lady Santokhi en door tussenkomst van een ondernemer.

Vanwege privacy heeft het AZP geen verder informatie gegeven over de gevallen waarbij enkele baby’s zijn komen te overlijden. Het AZP, en wel de afdeling Maatschappelijke Zorg, biedt wel de nodige nazorg aan de ouders. Deze afdeling staat in contact met hen.