First Lady doet hartewens Ishika Gopal in vervulling gaan

December 28, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 28 december 2019 – Ishika Gopal is in de wolken. Het 10-jarig meisje is door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontvangen en dat gebeurde niet zomaar. Zij werd onder escorte naar de presidentsvrouwe gereden en overladen met cadeaus. Het was de hartewens van Ishika Gopal, die vanwege een slechte nierfunctie gedialyseerd wordt, om door de First Lady ontvangen te worden en met een grote zwarte auto naar de presidentsvrouwe gereden te worden.

Op vrijdag 27 december was het zover dat zij haar wens in vervulling mocht zien gaan. De First Lady was ontroerd bij de ontmoeting met het meisje dat flink en sterk oogt, maar volgens zowel moeder Adjena Pikai als de begeleidende verpleegkundige is dat slechts wat met het oog kan worden waargenomen.
De presidentsvrouwe voelde zich bevoorrecht dat het meisje voor een ontmoeting met haar heeft gekozen als droomwens. Het moment heeft indruk op haar gemaakt als moeder. “Het doet je veel als moeder en ik ben blij om haar op dit moment gelukkig te maken”, sprak First Lady Bouterse-Waldring. Ze wenste geen beloftes te doen of hoop te geven, maar zich te zullen inspannen voor wat er nog gedaan kan worden. Tegen Ishika Gopal zei de presidentsvrouwe dat het kind het beste cadeau is dat ze tot nog toe heeft ontvangen. “Ik vind het fantastisch je hier te mogen ontvangen en speciaal voor jou, omdat je altijd in me hart gaat blijven, heb ik een roos gezet. Ik vind het een eer dat je mij hebt uitgekozen om je een cadeautje uit te reiken.”

Behalve van de First Lady ontving Ishika Gopal ook cadeaus van minister Antoine Elias van Volksgezondheid en Digicel.

Op de vraag van de presidentsvrouwe wat ze nog graag zou willen, antwoordde Ishika: “Ik wil beter worden, ik wil nieren krijgen, ik wil weer naar school gaan. Alleen dat en niets meer.” Volgens de begeleidende verpleegkundige Grace Kartoredjo van het Diakonessenhuis is Ishika een kind dat gauw tevreden is. “Wat ik heb gekregen is genoeg”, zei het meisje zelf tegenover het Nationaal informatie Instituut (NII). Ze vertelde vanaf vrijdag, toen ze te horen kreeg dat zij door de First Lady ontvangen zou worden, weinig geslapen te hebben. “Ik dacht alleen hieraan”, aldus het meisje, dat sinds ze gedyaliseerd wordt, de school niet meer heeft bezocht.

Gopal is geboren met verschrompelde nieren en recentelijk ontdekten artsen dat zij ook een vergroot hart heeft. Ze zou het best in het buitenland behandeld kunnen worden, maar daarover zou de behandelende arts een besluit moeten nemen. Moeder Adjena Tikai was ingenomen met de ontvangst door de First Lady. Ze liet haar emoties de vrije loop en zei dat de grootste wens van haar dochter in vervulling is gegaan. Volgens de presidentsvrouwe doet haar bureau heel veel met en voor kinderen. Het maakt haar blij met deze groep te mogen omgaan. Ishika kreeg van de presidentsvrouwe een stevige omhelzing. “Je hebt me dag blij gemaakt, we zullen voor je bidden”, voegde de First Lady eraan toe.

-Nationaal Informatie Instituut-