FOLS WIL VERNIEUWINGEN IN ONDERWIJS EEN KANS GEVEN

20 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 juli 2021- De vernieuwingen in het onderwijsproces voor het resterende en het aankomende schooljaar 2021-2022, moeten een kans krijgen. Dat vindt de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, FOLS.

De FOLS-president zegt verder dat de vakorganisatie achter het voortgangsrapport staat. Dit zal een oplossing brengen in het jarenlange vraagstuk van drop-outs op de lagere scholen.

De Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) is een andere mening toegedaan. Zij geven aan dat er veel onduidelijkheid is over welke richting minister Marie Levens op wil met het onderwijs.

Ook over de opstart van het onderwijsproces is er verschil van mening. Volgens de ALS-leden bestaat er ook veel onduidelijkheid over de herstart. Nerkust beaamt dat zaken misschien beter aangepakt moesten worden, maar feit is dat de kinderen niet langer thuis kunnen blijven. Over een zevende leerjaar voor leerlingen die van de zesdeklas komen, blijkt er ook onduidelijkheid te zijn bij de ALS. De FOLS denkt nuchter na over dit beleidsstuk.

-STVS Nieuwsredactie-