Fondsvormende activiteiten “Ook ik help de SIS-scholen” ter uitbreiding van de Nabawischool

4 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 juni 2021- [INGEZONDEN] De Nabawischool, een van de basisscholen van de Stichting der Islamitische gemeenten in Suriname (SIS), is sinds kort gestart met fondsvormende activiteiten ten einde extra leslokalen bij te bouwen. Vanwege de huidige Covid-19-situatie dienen scholen zich ook te houden aan de geldende “socialdistance” maatregel van 1.5m tot 2m met als gevolg dat per lokaal 14 tot 16 leerlingen gefaciliteerd kunnen worden. De school telt ongeveer 300 leerlingen wat neerkomt op gemiddeld 35 leerlingen per klas. Met de huidige accommodatie kan de Nabawieschool niet voldoen aan de voornoemde maatregel en noodzaak gebiedt de school om te gaan uitbreiden.

De school heeft thans 10 lokalen en wilt gaan uitbreiden tot 14 lokalen met een kostenraming van SRD 3 miljoen. Hiervoor zijn er fondsvormende activiteiten “Ook ik help de SIS-scholen” op touw gezet. Middels oproepen naar de leden van de SIS zijn er donaties in de vorm van financiële bijdrage binnen gekomen. Voorts zijn er donatiebrieven gericht aan het bedrijfsleven, ook is de Diaspora gemeenschap benaderd en binnenkort zal gestart worden met een kleurkaartenactie. Met de bovengenoemde acties zijn de begrote kosten bij lange na niet gedekt.

Hierbij wenst de Nabawischooleen oproep te doen aan bedrijven en personen om ook een helpende hand te bieden om zodoendekosten voor de bouw van de lokalen te kunnen dekken. Mogen wij samen zorgenvoor beter onderwijs in een aangename en veilige leeromgeving, omdat ieder kind de kans verdient zich te kunnen ontwikkelen. Doneer en geef het kind deze kans!

Iedere donatie, klein of groot, kan op grote dankbaarheid rekenen. DSB# 5028604

Bezoek onze website www.sis-scholen.sr of like onze Facebookpagina “Ook ik help de SIS-scholen”