Formule 1-legende Niki Lauda op zeventigjarige leeftijd overleden

21 May 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 21 mei 2019- De drievoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen.

Arts Walter Klepetko bevestigde het overlijden van Lauda na berichtgeving van Oostenrijkse media. De Formule 1-legende overleed in een privékliniek in Zwitserland, waar hij dialysebehandelingen vanwege nierproblemen onderging.

Lauda was aan het revalideren van een dubbele longtransplantatie, die hij vorig jaar augustus onderging. In januari van dit jaar belandde Lauda nog op de intensive care, omdat hij tijdens zijn revalidatie griep kreeg.

Leven lang gezondheidsproblemen na crash in 1976

Lauda boekte in zijn loopbaan vele successen, maar hij staat bij veel mensen vooral bekend om zijn ernstige ongeluk op 1 augustus 1976 tijdens de Grand Prix van Duitsland. Na een crash vatte zijn auto vlam en dreigde hij levend te verbranden, maar Lauda kon op het laatste moment gered worden.

De Oostenrijker, die aan het ongeluk de rest van zijn leven ernstige brandwonden en gezondheidsproblemen overhield, zat zes weken later alweer achter het stuur tijdens de Grand Prix van Italië en reed toen in zijn Ferrari naar de vierde plek.

Dat jaar miste Lauda de wereldtitel op één punt. Een jaar eerder bezorgde hij de Italiaanse renstal wel de wereldtitel en groeide hij uit tot een legende.

-nu.nl-