France Football overweegt Lewandowski na ophef Gouden Bal 2020 te geven

December 1, 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 01 december 2021 – France Football, de organisator van het Gouden Bal-gala, wil erover nadenken om de Gouden Bal van 2020 alsnog uit te reiken. Maandag ontstond er veel ophef toen de prestigieuze prijs voor voetballer van het jaar van 2021 niet naar Robert Lewandowski ging, maar naar Lionel Messi.

Vorig jaar werd de Gouden Bal wegens de coronapandemie niet uitgereikt. Bayern München-spits Lewandowski stak ook toen al in blakende vorm. Pascal Ferré, hoofdredacteur van France Football, zegt ervoor open te staan om de prijs nu alsnog te vergeven.

“Dit is geen beslissing die we zomaar even kunnen nemen. Maar we kunnen erover nadenken, al moeten we tegelijkertijd de geschiedenis van de Gouden Bal respecteren”, zegt de Fransman tegen de Duitse nieuwswebsite Watson.

Tijdens zijn overwinningsspeech zei Messi al dat Lewandowski de Gouden Bal van vorig jaar verdiend had. “Ze zouden hem eigenlijk alsnog aan je moeten geven”, richtte de winnaar zich tot de nummer twee.

Ferré noemt dat “heel aardig en netjes”. “We weten natuurlijk niet zeker of Lewandowski de Gouden Bal in 2020 gewonnen zou hebben, omdat er geen stemming is geweest. Maar om eerlijk te zijn, denk ik dat hij een heel grote kans zou hebben gemaakt”, aldus de hoofdredacteur.

Lewandowski won in 2020 met Bayern de Champions League, Bundesliga en DFB-Pokal en maakte liefst 55 doelpunten in alle competities voor zijn club.

-nu.nl-