Franse delegatie op bezoek bij EZ

16 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 16 april 2022- De Franse delegatie, Collectivité Territorial of French Guyana (GTG) onder leiding van Jean-luk Le West, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Ad-interim minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Tijdens dit onderhoud zijn zaken besproken zoals de relatie tussen de 2 landen en ook issues op het gebied van economie, ondernemerschap en toerisme. Het bezoek heeft op 14 april plaatsgevonden. De Franse delegatie is van plan om projecten te beginnen voor zowel de Surinaamse als de Franse ondernemers om ondernemerschap tussen Suriname en Frans-Guyana te stimuleren en te versterken.

In dit kader zullen de belanghebbende actoren en sectoren eerst geconsulteerd worden. Hierbij zullen ook de overige ministeries betrokken worden voor een efficiënt plan van aanpak. Kuldipsingh stelt het bezoek van de Franse delegatie op prijs en is van mening dat het belangrijk is dat het partnerschap en de relatie tussen Suriname en Frans- Guyana wordt versterkt. Ook verdient de toerismesector een boost volgens de bewindsvrouw.