Franse tennisbond laat Paire niet naar Spelen gaan vanwege nieuw wangedrag

23 April 2021

Comments: 0

Vrijdag 23 april 2021- De Franse tennisbond FFT weigert Benoît Paire in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio op te nemen. Dat besluit is in samenspraak met technisch directeur Nicolas Escudé en Davis Cup-captain Sébastien Grosjean genomen naar aanleiding van nieuw wangedrag van de nummer 35 van de wereld.

“Zijn gedrag is ernstig verslechterd sinds het begin van het jaar en komt niet overeen met de waarden van sport en is totaal onverenigbaar met de olympische gedachte”, aldus FFT-voorzitter Gilles Moretton vrijdag in een verklaring. “Het is de plicht van iedere speler om op en buiten de baan voorbeeldig te zijn, in het bijzonder tegenover de jongeren van ons land.”

De 31-jarige Paire misdroeg zich begin vorige maand bij het ATP-toernooi in Buenos Aires. Hij spuugde tijdens zijn tweederondepartij tegen Francisco Cerúndolo meermaals op het gravel, begon een felle discussie met de umpire, kreeg een strafpunt en leek zijn laatste servicegame bewust te verliezen.

Na het duel toonde Paire geen berouw, maar plaatste hij op sociale media een screenshot met het prijzengeld dat hij in zijn carrière heeft verzameld (8,5 miljoen dollar, omgerekend ruim 7 miljoen euro). “Aan het einde van de rit is het waard om een klootzak te zijn”, schreef hij erbij. Mede door een excuusbrief van Paire zag de FFT af van sancties.

-nu.nl-