Frenkie de Jong in de basis tegen Arsenal bij thuisdebuut in Camp Nou

4 August 2019

Comments: 0

Zondag 4 augustus 2019 – De 22-jarige Frenkie de Jong maakt zondagavond zijn basisdebuut voor FC Barcelona. Bij zijn 1e wedstrijd in Camp Nou staat De Jong om 20.00 uur aan de aftrap tegen Arsenal om de Trofeu Joan Gamper.
De wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper, een van de oprichters en voormalig voorzitter van de club, is voor FC Barcelona traditiegetrouw de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De Jong speelde al 2 oefenduels voor FC Barcelona.

Eerdere potjes
Dat was in Japan tegen Chelsea (1-2 nederlaag) en Vissel Kobe (2-0 winsdt). In beide oefenwedstrijden speelde de van Ajax overgekomen middenvelder de 2e helft. Hij liet daarin een goede indruk achter op de Spaanse journalisten en de fans van zijn nieuwe club.
De Jong kreeg afgelopen week te horen dat hij 1 van de 10 kanshebbers is om op 23 september te worden verkozen tot FIFA-speler van het jaar in Milaan. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt behoren ook tot de 10 kandidaten, net als zijn nieuwe teamgenoten Antoine Griezmann en Lionel Messi.

Mooie trips
FC Barcelona gaat komende week nog naar de Verenigde Staten, waar op donderdag (in Miami) en op zaterdag (in Michigan) zal worden gespeeld tegen Napoli. Over 2 weken opent FC Barcelona de Spaanse competitie als titelverdediger met een uitwedstrijd in Baskenland bij Athletic Bilbao. Een week later, op zondag 25 augustus, speelt FC Barcelona thuis tegen Real Betis.
-sportnieuws.nl-