Fysieke gesteldheid politie ambtenaren moet worden verbeterd

29 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 29 maart 2022- “De fysieke gesteldheid van politieambtenaren moet worden verbeterd”.
Dit zegt de voorzitter van de Politie Sport Centrale, Sergio Gentle, desgevraagd aan de STVS redactie. Het Interim Management Team van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft onlangs aangegeven diverse werkzaamheden te zullen verrichten ten voordele van het KPS. Het initiëren van fysieke trainingen en opleidingen voor politieambtenaren verdient volgens voorzitter Gentle de nodige aandacht.

De Politie Sport Centrale (PSC) bestaat 90 jaar en is opgericht op 1 oktober 1931. Dit met als doel het sportgebeuren binnen de politieorganisatie te stimuleren en middels sport de saamhorigheid onder de leden te bevorderen. Gentle geeft verder aan niet stil te zitten als voorzitter van de centrale. Het bestuur van de PSC geeft vanuit haar verantwoordelijkheid invulling aan de verlangens van het korps. Zij heeft in het kader van het bevorderen van de beweeglijkheid van politieambtenaren reeds enkele voorzieningen getroffen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS). Het staatshoofd heeft de politieambtenaren naast de voorzitter van de politiebond Mielando Atompai en overige hoogwaardigheidsbekleders moed ingesproken. De uitdagingen van het korps genieten de aandacht van de regering.