Gabriel Jesus twee maanden geschorst voor gedrag in Copa América-finale

9 August 2019

Comments: 0

Donderdag 8 augustus 2019 – Gabriel Jesus is vandaag voor twee maanden geschorst als international van Brazilië. De spits van Manchester City wordt daarmee gestraft voor zijn gedrag in de Copa América-finale van een maand geleden.
De 22-jarige Jesus kreeg in de tweede helft van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Peru zijn tweede gele kaart en verliet woedend en in tranen het veld.
Bij het verlaten van het veld maakte de aanvaller handgebaren, schopte hij een bidon omver, sloeg hij hard op de dug-out van de vierde official en duwde hij het VAR-beeldscherm bijna omver. De Braziliaanse bond kan nog wel in beroep gaan tegen het voorstel voor twee maanden schorsing.
Jesus is niet de eerste topspeler die een schorsing overhoudt aan de Copa América. De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL besloot eerder al Lionel Messi voor drie maanden uit te sluiten.
De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar, die met Argentinië in de halve finales tegen rivaal Brazilië strandde, uitte tijdens het toernooi stevige kritiek op de arbitrage. Hij sprak daarbij onder meer van corruptie.
Brazilië won de Copa América voor de negende keer in de historie. De ‘Seleçao’ was eerder in 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004 en 2007 de beste van Zuid-Amerika.
-nu.nl-