Gajadin roept regering op beleid aan te scherpen

1 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadin, heeft de regering gisteren tijdens de algemene politieke beschouwingen opgeroepen, om het regeerbeleid aan te scherpen. “Regering, president u zit nu in de tweede helft van uw regeerperiode; waar er veranderingen gepleegd dienen te worden, moet u dat doen”, gaf Gajadin aan. Indien er geen veranderingen plaatsvinden, zal het een verloren wedstrijd worden en Suriname zal de grote verliezer zijn, gaf de VHP fractieleider aan.

Gajadin zei verder dat er ook ervoor moet worden gewaakt dat er geen etnische geschillen in Suriname plaatsvinden, zoals dat toen in Rwanda gebeurd is, waarbij er massamoorden zijn gepleegd. Hij riep de regering op om als eenheid verder te gaan om Suriname verder tot ontwikkeling te brengen. De parlementariër vindt dat men meer vaderlandsliefde moet tonen.

Voorts benadrukt de politicus dat zaken serieus aangepakt dienen te worden. Hij is blij dat de president verdere stappen heeft genomen om de anticorruptie-wet meer gestalte te geven, maar is ontevreden over hoe de Sabaku kwestie is afgehandeld.