Gebrekkige informatie oorzaak weigering vaccin binnenland

6 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 06 juli 2021- Er is een achterstand bij het verstrekken van informatie aan binnenlandbewoners over het Covid-19-vaccin. Deze achterstand heeft geleid tot het verspreiden van onjuiste informatie via sociale media. En het gevolg hiervan is volgens Maureen van Dijk, directielid van de Medische Zending, dat binnenlandbewoners niet gevaccineerd willen worden.

Ruben Ravenberg, secretaris van Stg A Marron Compas, bevestigt hetgeen de Medische Zending heeft geconstateerd. Hij hekelt het feit dat door het uitvallen van informatiestromen, anderen van deze gelegenheid gebruikmaken, om zogenaamde Covidmedicijnen te verkopen aan de bewoners.

Dit fenomeen is ook de diverse districtscommissariaten opgevallen. Volgens DC Merilu Sapa weigeren de meeste mensen in het Coeroenie gebied het vaccin, omdat ze liever een natuurlijk alternatief gebruiken tegen Covid-19. In het Boven Coppenamegebied voert angst de boventoon bij de bewoners, geeft DC Walter Bojanski aan.

De bewoners moeten volgens van Dijk goed geïnformeerd worden over de werking van het vaccin. Dit kan gedaan worden door mensen te trainen, maar ook door een goede samenwerking met diverse actoren.

-STVS Nieuwsredactie-