Geen verandering in situatie van Reisbureaus

29 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 29 mei 2021- Als er geen verandering optreedt met betrekking tot de economische bedrijvigheid bij de reisbureaus, zullen zij slechts kunnen overleven. Wij hebben het heel moeilijk. Dit zegt Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA). De boekingen van reisagentschappen zijn met 95 procent afgenomen. De verkoop van vliegtickets is dramatisch gedaald. Van de ruim 800 boekingen per maand naar slechts een handjevol benadrukt Uden.

Er zijn reeds gesprekken gevoerd met het ministerie van Transport, communicatie en Toerisme en het ministerie van Volksgezondheid over de te ondernemen stappen. De tegemoetkoming die de overheid geeft aan personen en bedrijven is nog lang niet toereikend voor het personeel en een bedrijf.

De economie kan niet meer stil blijven zitten. Andere landen hebben hun grenzen opengehouden omdat zij het anders financieel niet zouden overleven. Suriname moet zich ook klaar maken om toeristen toe te laten onder strikte covid protocollen. Niet alleen de reisagenten lijden onder de covid pandemie en de crisis, maar alle andere ondernemingen en sectoren.

-STVS Nieuwsredactie-