Gepensioneerden JusPol dagje buiten de stad

9 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 8 augustus 2019 – Gepensioneerden van het dienstonderdeel Justitie en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) van het ministerie van Justitie en Politie hebben een dag van verwennerij mogen meemaken op Caribo Resort in het district Para. Minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft op vrijdag 2 augustus een groep van 145 gepensioneerden mogen verwelkomen.
De justitieminister zei in zijn toespraak veel waardering te hebben voor de gepensioneerden. “U heeft ook veel bijgedragen aan wat ik nu ben geworden. De basis die u voor het ministerie en het land heeft gelegd, is niet weg te denken”. Hij bedankte de aanwezigen voor het feit dat ze gevolg hebben gegeven aan de oproep van het ministerie om aan de dag der gepensioneerden te participeren. Volgens Getrouw zal het ministerie er alles aan doen dat voor het komend jaar de middelen wederom beschikbaar worden gesteld om deze dag te kunnen vieren.
De Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft bij die gelegenheid de gepensioneerden geïnformeerd over de organisatie, zodat zij zich eventueel bij de BBGO kunnen aansluiten. Daarnaast is er ook een informatiesessie over gezonde leefstijl voor de gasten gehouden. De bedoeling hiervan is dat de gepensioneerden op een gezonde manier verder door het leven gaan en met minder gezondheidsklachten genieten van hun welverdiende pensioen. De gasten zijn verwend met eten en drinken en goede muziek.
De organisatie van de Dag der gepensioneerden lag in handen van de Welzijnscommissie van Juspol onder voorzitterschap van Pearl Dunker.
-Ministerie van Justitie en Politie-