Gerrit Pollack overhandigt boek aan president Bouterse

11 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 april 2019 – ‘Zo leer ik autorijden’. Dat is de titel van het boek dat Gerrit Pollack heeft overhandigd aan president Desiré Bouterse. Dit gebeurde op dinsdag 9 april jongstleden op het presidentieel paleis. Het gaat om het praktijk rijden dat verwoord is in een boek.
Het staatshoofd gaf aan dat wij met dit boek als land een trapje hoger zijn gekomen, omdat dit soort materiaal ontbrak in het verleden. “Het is een belangrijke bijdrage wanneer we kijken naar wat om ons heen gebeurt. Laten we ons toespitsen op het autorijden in het algemeen en de vele brokken die nog steeds worden gemaakt”, sprak president Bouterse. Het staatshoofd hoopt dat dit boek een bijdrage zal leveren aan het tegengaan van de vele ongelukken in het verkeer.

‘Zo leer ik autorijden’, is het tweede boek dat Pollack heeft uitgebracht. Zijn eerste boek handelde over het theoretisch gedeelte. Gerrit Pollack gaf in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat de praktijklessen nog nooit eerder in boekvorm zijn uitgebracht. Eerder zijn er wel stencils gemaakt om de informatie zo snel als mogelijk te verschaffen aan de leerlingen. Verder merkte Pollack op dat het voor hem makkelijk was om onderzoek te doen. Dit, omdat hij zelf ook rijschoolhouder en rijinstructeur is. Het heeft ongeveer drie maanden geduurd om het boek in elkaar te zetten. Suriname bevindt zich nu ook in de lijn van landen, waar er lesmateriaal in boekvorm is gegoten.

President Bouterse heeft op dezelfde dag ook de atleet Miquel van Assen uitgenodigd, om hem persoonlijk te bedanken voor de goede prestaties die hij de afgelopen tijd heeft neergezet. Het staatshoofd heeft aangegeven erg trots te zijn op van Assen. Tijdens zijn laatste wedstrijd in Argentinië heeft Miquel van Assen goud weten te behalen. Voor zijn volgende wedstrijd reist van Assen in mei af naar Peru voor de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen.
-Nationaal Informatie Instituut-