Geslaagde launch 3X3 rolstoelbasketbal

6 April 2022

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 06 april 2022- De mensen met een beperking in Suriname hebben nog een extra tak van sport om te beoefenen. Met de introductie en de overhandiging van materiaal heeft de stichting de aanzet gegeven aan de Surinaamse Basketbal Associatie om deze tak van sport te ontwikkelen in Suriname.

Ook zij hebben recht op bewegen en ontspanning, dus moeten deze mogelijkheden ook voor hen worden gecreëerd. Maar het meest belangrijke in deze is dat zij blij is dat er mensen en organisaties achter dit project staan.

De voorzitter van Fonds Kind en handicap, Nico Teunissen geeft aan dat het om rolstoelen gaat die speciaal voor sport zijn ontwikkeld. De Ilonka Elmont Foundation had in 2019 aangeklopt bij zijn organisatie, maar door de covid-19-pandemie was de hele wereld ondergebukt.

Met de launch van het project is nu de taak weggelegd voor de SBA en het NPC om mensen voor de sport te interesseren en deze verder te ontwikkelen. Er is voor de launch een Ready&Able 3X3 rolstoelbasketbal en 3X3 basketbal Train-de-Trainer cursus afgedraaid door de Ilonka Elmont Foundation, Fonds Kind & Handicap en Basketball Experience Nederland. Voor de organisatie was het bij dit project erg belangrijk om de fysiotherapeuten van Stichting Mi Kan Du bij te betrekken.

SBA-voorzitter Conrad Issa praat van een heel mooie samenwerking met de andere partijen. Hij zegt dat het project al een tijd op hun agenda staat omdat zij hebben gemerkt dat er in Suriname een grote behoefte is aan rolstoelbasketbal. Net als Edward Gessel zegt hij dat het een goede samenloop van omstandigheden is dat dit alles nu een feit is. “De stichting Kind en Handicap wilde een project uitvoeren. Ilonka Elmont heeft mij toen gevraagd wat zij voor ons kon doen en wij hebben toen aangegeven dat onze belangstelling uitgaat naar rolstoelbasketbal”, vertelt Issa. De foundation maakte er toen werk van en in november bracht een vertegenwoordiging deze stichting een bezoek aan Suriname. Hij hoopt van ganser harte dat het bedrijfsleven een bijdrage zal leveren zodat dit mooi project een succes zal worden.