Gezondheidszorgsysteem MMC Nickerie werkt

4 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 maart 2022- De Nederlandse chirurg Chander Mahabier is wederom werkzaam in het Mungra Medisch Centrum (MMC) Nickerie. In een jaar werkt hij 2 maanden voltijds in het MMC. Verder zijn er ook andere medische specialisten uit Nederland die ook in het ziekenhuis willen werken.

Met dit systeem is bewezen dat het ziekenhuis in Nickerie het heel jaar door voorzien is van verschillende specialisten zoals; chirurgen, gynaecoloog, orthopedische chirurgen, cardiologen, radiologen en kno-artsen. Deze specialisten werken op sociale basis met minimale tegemoetkomingen voor het ziekenhuis. Zonder dit model zou het ziekenhuis geen specialistische zorg kunnen verlenen. Met behulp van eigen netwerken dragen de medische specialisten uit Nederland enorm bij, bij het halen en transporteren van broodnodige middelen voor het ziekhuis.

Zo zijn er deze week een grote hoeveelheid kostbare operatie-draden en verband materiaal gedoneerd. Deze donaties zijn tot stand gekomen door de inzet van de chirurg Mouthaan, Dr. Pepels en de inzet van het operatiepersoneel aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Mouthaan en Pepels zijn beide werkzaam als specialisten in het MCC te Nickerie. Veel dank gaat uit naar Jack en Monique Guurink die dit mogelijk hebben gemaakt.