GHANA PLANT MILJOENEN BOMEN OP 1 DAG

16 June 2021

Comments: 0

Woensdag 16 juni 2021- In het West-Afrikaanse land Ghana hebben vrijwilligers afgelopen vrijdag bijna 2,7 miljoen bomen geplant op één
dag. Aanvankelijk wilde de regering vijf miljoen bomen planten, om de ontbossing in het land tegen te gaan.

Ghana is een groot deel van de bossen kwijtgeraakt door de landbouwuitbreiding, de goudmijnbouw en het kappen van bomen voor houtproductie. In totaal zou het land nog slechts over een vijfde van de bossen beschikken die het in de jaren 90 had. De president van Ghana, Nana Akufo-Addo, plantte een symbolische ‘lignum vitae’, (LEES: LIEKNOEM VITEE) een van de sterkste hardhoutbomen.
Die boomsoort wordt ook wel ‘de boom des levens’ genoemd in het land, door de medische krachten waarover hij zou beschikken. “We moeten nu actie ondernemen, niet morgen of overmorgen”, aldus de president. De bomen werden geplant bij de nationale ‘Groene Ghana-dag’. Meer dan zeven miljoen hardhoutbomen werden verdeeld over Ghanese parken, scholen en bedrijven ter voorbereiding van de speciale dag.
Plantpakketten werden bovendien uitgedeeld in winkelcentra in de grote steden van het land.
Deelnemers konden kiezen uit verschillende soorten bomen, waaronder fruit- en sierbomen. In totaal waren er tegen de middag al 2,7 miljoen bomen geplant. De regering streeft er nu naar om van de ‘Groene Ghana-dag’ een jaarlijks evenement te maken. Bovendien heeft het land het ambitieuze doel om niet vijf, maar wel honderd miljoen bomen te hebben geplant tegen 2024.

-stvs nieuwsdienst –