‘Gigantische Van de Beek-blunder’

13 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Zondag 13 februari 2022- Donny van de Beek heeft op zaterdag naamgemaakt bij zijn nieuwe club Everton. De middenvelder begon in de basis tegen Leeds United en had een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van The Toffees. De Engelse pers gaat behoorlijk los over hem!
The Liverpool Echo schrijft bijvoorbeeld: “Een outstanding basisdebuut. Hij stond met een excellente pass en zijn intelligentie aan de basis van de openingstreffer. Het stadion gaf na vijftien minuten al zijn goedkeuring met een speciaal lied voor Van de Beek. Misschien was dit het bewijs dat Manchester United een echt talent verpestte. Maar dat maakt nu niet uit, hij kan bij Everton een belangrijke rol spelen. Dit was het optreden van een proper Everton midfielder.”
The Daily Mirror vult aan: “Donny van de Beek liet zijn eigenlijke werkgever zien wat ze missen. Hij demonstreerde dat hij het vermogen heeft om zich snel aan te passen aan een nieuw systeem. De middenvelder maakte indruk met zijn all-round work: aanvallend droeg hij zijn steentje bij, terwijl er in de eerste helft geen speler was met meer tackles. Toen Van de Beek tegelijk met Dele Alli bij Everton arriveerde, waren er zorgen dat ze zouden gaan concurreren voor één plek.”
“Maar het was interessant dat Lampard Alli bracht als vervanger van Dominic Calvert-Lewin in de aanval”, stipt het dagblad aan. “Het optreden van Van de Beek was genoeg om een deel van de supporters van Manchester United voor zich te winnen. Zij zaten vol frustraties na het spel van hun middenveld tegen Southampton (1-1, red.).”
Ook The Daily Mail heeft het over een United-blunder: “Van de Beek was excellent in zijn eerste thuiswedstrijd met Everton. Manchester United-fans moeten zich afvragen waarom hij verhuurd mocht worden. Van de Beek zag er scherper uit in het blauw van Everton dan in het rood van Manchester United. Dat hij op een gegeven moment rondliep met een bloedende neus, maakte hem alleen maar populairder bij de Everton-fans…”
BRON : Soccernews.nl