GM stopt tijdelijk met adverteren op Twitter na overname door Elon Musk

29 October 2022

Comments: 0

De Amerikaanse autobouwer General Motors stopt tijdelijk met advertenties op Twitter. Dat besluit is genomen nadat het sociale medium is overgenomen door Elon Musk. De grootste Amerikaanse autofabrikant meldt dat het in gesprek is met Twitter “om de richting van het platform onder zijn nieuwe eigenaar te begrijpen”.

Volgens GM is dat de normale gang van zaken. “Zoals altijd bij een aanzienlijke verandering in een mediaplatform, hebben we onze betaalde advertenties tijdelijk onderbroken.” Elon Musk is naast eigenaar van Twitter ook de topman van autofabrikant Tesla.

Er is veel te doen over de overname van Twitter door Musk. Zo wordt gespeculeerd dat Musk de regels zou versoepelen en mogelijk de voormalige president van de VS, Donald Trump, opnieuw zou toelaten op Twitter. De Republikein was verbannen nadat hij zou hebben opgeroepen tot geweld en de bestorming van het Capitool zou hebben aangemoedigd.

“Humor is voortaan legaal op Twitter”, tweette Musk vrijdagmiddag (lokale tijd). Twitter krijgt ook een adviesraad die beslissingen neemt over de inhoud van tweets en blokkades van accounts, aldus Musk. De rijkste man ter wereld wil dat er mensen met allerlei verschillende standpunten plaatsnemen in die raad.