Golden State Warriors schrijven historie met vijfde NBA- finale op een rij

21 May 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 21 mei 2019- De formatie uit Californië won maandag na extra tijd nipt van de Portland Trail Blazers: 117-119.

Door de zwaarbevochten overwinning in het Moda Center in Portland kwamen de Warriors op een onoverbrugbare 4-0-voorsprong in de best-of-sevenserie van de finale in de Western Conference.

Het enige andere team dat er ooit in slaagde om vijf keer op rij de NBA-finale te halen, was Boston Celtics. Die formatie zette een record neer met tien achtereenvolgende finaleplekken tussen 1957 en 1966. De Celtics veroverden in die periode negen titels.

Curry goud waard voor Warriors

Stephen Curry was in Portland de grote man bij de Warriors met 37 punten, elf assists en dertien rebounds. Meyers Leonard toonde zich met dertig punten, drie assists en twaalf rebounds de productiefste speler aan de kant van de Portland Trail Blazers, die voor het eerst sinds 1992 de NBA-finale hoopten te bereiken.

In de strijd om de titel nemen de Warriors het op tegen de Milwaukee Bucks of de Toronto Raptors, die in de Eastern Conference nog strijden om een plek in de finale.

De Warriors kunnen voor het derde jaar op rij en voor de vierde keer in vijf jaar kampioen worden. De laatste vier jaar ging de finale in de NBA telkens tussen de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers.

-nu.nl-