Google beoordeelde dit jaar al miljoen video’s op terroristische inhoud

3 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 03 mei 2019 – Google heeft in het eerste kwartaal van 2019 ruim een miljoen YouTube-video’s beoordeeld op mogelijk terroristische inhoud. Dat laat het bedrijf weten aan een Amerikaanse congrescommissie, schrijft Reuters.
Van de miljoen video’s overtraden er 90.000 het terrorismebeleid van Google. Deze filmpjes zijn vervolgens verwijderd. Alle andere video’s overtraden de regels niet en werden onterecht als mogelijk terroristisch bestempeld.
Google zegt een team van tienduizend mensen die content beoordelen te hebben, om ervoor te zorgen dat geplaatste berichten en video’s aan de regels van het bedrijf voldoen. In totaal spendeert Google “honderden miljoenen dollars” aan het bekijken en beoordelen van inhoud.
Bedrijven als Google, Facebook en Twitter hebben de afgelopen jaren meer ingezet op het tegenhouden van terroristische content. Na de schietpartij in de Nieuw-Zeelandse Christchurch in maart werd de druk richting de bedrijven wederom opgevoerd.
De schutter zond de aanslag live uit op Facebook. Daar werden de beelden vervolgens nog wekenlang verspreid. Ook op YouTube bleven video’s van de schietpartij constant opduiken.

-Bron: nu.nl-