Google geeft gebruikers optie om internetgedrag tijdelijk te bewaren

2 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 mei 2019 – Google geeft gebruikers de mogelijkheid om het door het bedrijf verzamelde internetgedrag na een periode van drie of achttien maanden te verwijderen. De optie is een tussenweg tussen Googles eerdere opties om het internetgedrag voor altijd of nooit te bewaren.

Data van gebruikers die voor één van de nieuwe opties kiezen, worden na de geselecteerde periode van drie of achttien maanden automatisch verwijderd.

De functie komt eerst beschikbaar voor het verzamelen van web- en appactiviteit (waaronder zoekopdrachten, het gebruik van diensten zoals Google Maps, bijbehorende locatiegegevens, IP-adres en bezochte websites) en de algemene locatiegeschiedenis (locatiegegevens die verzameld worden op apparaten, ook als je geen Google-diensten gebruikt).

Op een later moment maakt Google de optie om data tijdelijk te bewaren ook beschikbaar voor andere onderdelen van bewaarde Google-zoekactiviteit, zoals spraak- en audioactiviteit en opgeslagen zoek- en kijkgeschiedenis van YouTube. Wanneer dat precies gebeurt, kon een woordvoerder van Google woensdag nog niet direct zeggen.

Google maakt de optie om data tijdelijk te bewaren de komende weken beschikbaar via het activiteitenmenu voor ingelogde gebruikers.

-Bron: nu.nl-