Google test aanbevelen van 1opulaire gerechten in Google Maps

4 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 04 mei 2019 – Google Maps krijgt mogelijk een nieuwe functie waarmee populaire gerechten van een restaurant worden geadviseerd via de app. Gebruikers laten op Twitter weten dat deze functie opeens in de app verscheen.

Op screenshots is te zien dat op de pagina van een restaurant in Google Maps een nieuw kopje genaamd ‘Populair’ onder menu staat. De optie staat tussen andere menuopties, zoals voorgerecht en hoofdgerecht.

Hier worden gerechten getoond op basis van recensies van andere bezoekers van het restaurant. Ook worden de foto’s uit deze recensies gebruikt om een idee van het gerecht te geven.

Op dit moment staan er in de Nederlandse versie van Google Maps wel al foto’s van gerechten die door gebruikers zijn toegevoegd. De functie die nu getest wordt, laat ook de naam van het gerecht zien en bundelt recensies van een gerecht bij elkaar.

Het gaat vermoedelijk om een test van Google, want de functie is maar voor een beperkt aantal gebruikers zichtbaar. Het is niet bekend wanneer de functie voor alle gebruikers van Google Maps geïmplementeerd wordt.

-Bron: nu.nl-