Greenpack Suriname produceert recyclebaar verpakkingsmateriaal van oude kranten

5 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 05 april 2022- In Suriname worden bergen afval weggegooid die goed hergebruikt kunnen worden. Een proces wat niet alleen grondstoffen, maar ook energie bespaart, wat weer resulteert in een positieve impact op de planeet waar we leven.

Greenpack Suriname werd in 2019 opgericht door Satish Sardjoe. Een Surinaams bedrijf dat duurzame en oneindig recyclebare verpakkingsmaterialen produceert voor bedrijven in en rond het Caribisch gebied.

Steeds meer consumenten vinden het belangrijk dat producten in duurzame verpakkingen worden aangeboden, om het verbruik van plastic te verminderen en de mogelijkheid van hergebruik te vergroten.

Naast vele milieubewuste Surinaamse bedrijven die al zijn overgestapt naar verpakkingen van Greenpack, is er ook een speciale samenwerking met bedrijven die hun ‘afval’ doneren voor recycling. Zo ook Liberty N.V. die oud papier en kartonnen levert en Times of Suriname, die de oude kranten een nieuwe bestemming geeft en daarmee een bijdrage levert aan een betere wereld.