Grootste cocaïnevangst in Nigeria

23 September 2022

Comments: 0

Het anti-drugsagentschap van Nigeria heeft een record van 1,8 ton cocaïne ter waarde van 278 miljoen US-dollar, in beslag genomen. Dit gebeurde in een magazijn in Lagos en werd maandag beschreven als waarschijnlijk de grootste inval ooit in het land. Vijf mensen, de magazijnbeheerder en vier ‘drugsbaronnen’, onder wie een Jamaicaan, zijn gearresteerd, zei de National Drug Law Enforcement Agency.

De verdachten waren lid van een internationaal drugssyndicaat dat het anti-drugsagentschap sinds 2018 op de hielen zat. Het anti-drugsagentschap zei dat de drugs zondag werden gevonden in een afgelegen landgoed op een moment dat “het kartel ze probeerde te verkopen aan kopers in Europa, Azië en andere delen van de wereld”. De drugs waren opgeslagen in 10 reistassen en 13 vaten, zei het anti-drugsagentschap in een verklaring die samen met foto’s van de verdachten en de drugs is gepubliceerd.

Volgens het agentschap zijn de arrestaties en inbeslagnames “een historische slag voor de drugskartels en een sterke waarschuwing dat ze allemaal ten onder zullen gaan als ze niet beseffen dat het spel is veranderd.” Het afgelopen jaar zijn de inbeslagnames van drugs in West-Afrika toegenomen, wat aangeeft dat drugshandelaren het continent tot een knooppunt hebben gemaakt om hun illegale producten tussen Zuid-Amerika en Europa te vervoeren.