Gunstige loting voor Van Bronckhorst, Bosz naar Porto, Barça-Galatasaray

25 February 2022

Comments: 0

Vrijdag 25 februari 2022- Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst krijgt in de achtste finale van de Europa League te maken met de Rode Ster Belgrado. Peter Bosz en Olympique Lyon staan voor een pittige opdracht tegen FC Porto, terwijl FC Barcelona is gekoppeld aan Galatasaray.
De wedstrijden worden op donderdag 10 en 17 maart gespeeld. De acht winnaars uit de tussenronde spelen eerst thuis, de acht poulewinnaars doen dat in de return. Van Bronckhorst en de zijnen spelen op 10 maart dus op Ibrox, terwijl Bosz en Lyon één week later voor eigen publiek zullen spelen. L’OL kan Nederland dan een dienst bewijzen, met het oog op de coëfficiëntenrace met Portugal.
De meest beladen clash in de achtste finales belooft die tussen RB Leipzig en Spartak Moskou te worden. De return zal niet in Rusland, maar op neutraal terrein gespeeld worden, als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Eerder op de vrijdag werd al duidelijk dat de Champions League-finale niet in Sint-Petersburg afgewerkt wordt.
De volledige loting
Rangers FC-Rode Ster Belgrado
Sporting Braga-AS Monaco
FC Porto-Olympique Lyon
Atalanta Bergamo-Bayer Leverkusen
Sevilla-West Ham United
FC Barcelona-Galatasaray
RB Leipzig-Spartak Moskou
Real Betis-Eintracht Frankfurt
-PRIMEURVOETBAL.NL-