Guyana biedt nieuwe oplossingsmodellen pluimvee

4 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 maart 2022- Een gedetailleerde analyse van de landbouwsector en de invoer van verschillende landen binnen de Caribische gebied heeft aangetoond dat het pluimveevlees dat in 2020 in de regio werd geconsumeerd, voor miljoenen werd geïmporteerd. De president van Guyana, Irfaan Ali, heeft dit op dinsdag 01 maart 2022 gepresenteerd aan de andere Caricom-leiders. Hierbij deelde hij ook de oplossingsmodellen om de import te verminderen.

Ter illustratie, heeft de Guyanese president cijfers verstrekt, waaruit blijkt dat pluimveevlees in de regio het meest wordt geïmporteerd. Het blijkt dat pluimveevlees het product is met het op zes na grootste importvolume in de regio. Bovendien is de import van pluimveevlees het op twee na duurste importproduct van de regio, met een waarde van US$ 746,8 miljoen. Andere producten die in grotere hoeveelheden worden geïmporteerd zijn rijst, tarwe, mais, suiker, eetbare groenten en wortelen.

President Ali merkte op dat investeringen in capaciteit, met toegevoegde waarde voor de productie van ingeblikte en andere worstsoorten, het land in staat zouden kunnen stellen de invoer van verwerkte producten te vervangen.

In Trinidad en Tobago, waar veel vraag is naar bepaalde stukken vlees, zei president Ali dat er mogelijkheden moeten worden overwogen voor investeringen in mechanische ontbeenfaciliteiten en de productie van beenkwartieren om aan de importvraag te voldoen.

In Suriname zou een investering in een gecertificeerde verwerkingsfabriek ervoor kunnen zorgen dat het land de invoer van pluimvee verdringt en mogelijk miljoenen inkomsten genereert uit het gebruik en de export van pluimveeproducten.

Ali’s analyse van de landbouwsectoren in het Caribisch gebied is gemaakt op basis van informatie die is ingediend door 10 landen – Antigua en Barbuda, Barbados, de Bahama’s, Guyana, Grenada, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Montserrat, Suriname en Trinidad en Tobago.