Guyana wil Hennep industrie aanboren

10 March 2022

Comments: 0

Donderdag 10 maart 2022- Guyana onderzoekt het aanboren van de lucratieve hennep industrie. President Irfaan Ali deed afgelopen zondag deze aankondiging tijdens een persconferentie.

“Er liggen geweldige kansen in het verschiet met de hennep industrie en deze kunnen heel wat kunnen betekenen op het gebied van technologische push, bouwmateriaal en de farmaceutica”, benadrukte de president Ali. Volgens hem zijn de cijfers, over het rendement per hectare in de hennep industrie, ongelooflijk hoog.

In het Global Industrial Hemp Markets Report 2021-2028, gepubliceerd door GlobeNewswire in november 2021, wordt verwacht dat de wereldwijde industriële hennepmarkt in 2028, 12.01 miljard dollar zal bedragen. Deze zal vanaf 2021 naar verwachting, groeien met een jaarlijks groeipercentage van 16,2 procent tot 2028.

Er wordt ook geprojecteerd dat het opschalen van het gebruik van hennepolie in voedsel- en drankproducten vanwege de voedingsvoordelen, de vraag naar hennep zal doen toenemen.
President Ali zei ook dat hij marihuana-boeren zal betrekken bij de mogelijkheid om te kunnen profiteren van deze industrie. Het Guyanese staatshoofd zei verder dat hij realistisch is en niet naïef zou zijn over het feit dat de marihuana-boeren het vermogen hebben om de industrie te laten bloeien.

Enkele toepassingen van hennep zijn touw, textiel, kleding, schoenen, voedsel, papier, bioplastic, isolatie en biobrandstof. Dit, naast een aantal medische doeleinden.
Hennepzaden zijn bijzonder rijk aan gezonde vetten, waaronder omega-3 en omega-6 vetzuren.
Van beide vetten is bekend dat ze de gezondheid van het hart verbeteren door het cholesterol en de bloeddruk te verlagen.