Haas presenteert als eerste team Formule 1-auto van 2022

February 4, 2022

Comments: 0

Vrijdag 04 Februari 2022- Het Formule 1-team van Haas heeft vrijdag als eerste renstal de auto voor het komende seizoen in de koningsklasse gepresenteerd. Door de volledig herziene technische regels heeft de auto een flink veranderd uiterlijk ten opzichte van de afgelopen jaren.

De Haas VF22 wordt ook in 2022 bestuurd door het coureursduo Mick Schumacher en Nikita Mazepin. De kleuren op de auto komen overeen met die van het afgelopen seizoen.

De Haas, die net als de afgelopen jaren wordt aangedreven door een krachtbron van Ferrari, komt op 23 februari voor het eerst in actie tijdens de wintertests in het Spaanse Barcelona. De eerste Grand Prix is op 20 maart in Bahrein.

Haas toonde vrijdag alleen vier met de computer gegenereerde afbeeldingen, zogeheten renders, en geen echte foto’s van de auto. De daadwerkelijke auto die in Barcelona bij de tests de baan op zal gaan ziet er hoogstwaarschijnlijk anders uit. Toch geven de renders die Haas vrijgaf een indruk van hun interpretatie van de nieuwe regels.

-Nu.nl-