Haas weigert sponsorgeld terug te betalen aan Mazepin en eist schadevergoeding

14 April 2022

Comments: 0

Donderdag 14 april 2022- Haas weigert zo’n 12 miljoen euro aan sponsorgeld terug te betalen aan voormalig titelsponsor Uralkali, blijkt donderdag uit een brief die in handen is van Motosport.com. De steenrijke vader van de ontslagen Haas-coureur Nikita Mazepin is grootaandeelhouder bij het Russische kunstmestbedrijf.
Hij is vervangen door Kevin Magnussen. Uralkali eiste vervolgens dat Haas het al betaalde sponsorgeld zou terugbetalen, omdat het Amerikaanse Formule 1-team de overeenkomst eenzijdig had opgezegd. Als reden daarvoor verwijst het team naar een clausule in het sponsorcontract, die zegt dat Uralkali niet ‘’de reputatie, welwillendheid of het gunstige imago van Haas schaadt, belachelijk maakt of vermindert’’.

Haas eist schadevergoeding van 8 miljoen euro

In dezelfde brief eist Haas een schadevergoeding van 8 miljoen euro voor «gederfde inkomsten». Dat bedrag moet binnen enkele dagen worden betaald, aldus Haas, anders wordt de auto van Mazepin niet beschikbaar gesteld voor Uralkali. Dankzij de miljoenen van zijn vader bemachtigde de Rus vorig seizoen een plek bij Haas, maar hij speelde geen rol van betekenis in het kampioenschap. Dit seizoen gaat het een stuk beter met Haas.