Hamilton baalt van ‘verschrikkelijk’ hobbelende auto op circuit in Austin

22 October 2022

In: Sport
Comments: 0

De rijervaring op het Circuit of The Americas in Austin is volgens Lewis Hamilton nog niet bepaald verbeterd. De Mercedes-coureur uitte vrijdag zijn ongenoegen na de tweede training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

“Het was echt verschrikkelijk”, was de duidelijke reactie van Hamilton in Austin, waar deze winter nog de nodige onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd op het circuit. Een deel van de baan werd opnieuw geasfalteerd en daardoor leken de problemen opgelost.

“Ik was hier na de Grand Prix van Montreal (in juni, red.) en reed toen in de auto van vorig jaar. Het was geweldig toen”, zei de 37-jarige Hamilton. “Ik kan me nog goed herinneren dat ik van oor tot oor straalde toen ik uitstapte. Het ging zo soepel.”
Tijdens de trainingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten was dat gevoel bij Hamilton wel anders. In Amerika leken de problemen van het stuiteren weer terug bij Mercedes, dat het zogenoemde porpoising juist onder controle dacht te hebben.

“Het was gewoon zo enorm hobbelig”, zei de zevenvoudig wereldkampioen, die niet als enige last leek te hebben van het hobbelen. “Gelukkig heb ik niet veel vullingen, want anders zouden ze er vandaag zeker allemaal uit zijn gevallen.”

-nu.nl-