Hamilton ziet weinig progressie: ‘Kon de Haas in de slotfase niet bijhouden’

28 March 2022

Comments: 0

Maandag 28 Maart 2022- ‘’We zijn nog maar een week verder, maar ik weet wel dat ik de Haas vandaag niet kon bijhouden, met het vermogen dat ze hebben’’. Hij zette de zestiende tijd neer, maar startte als vijftiende doordat Mick Schumacher niet meedeed vanwege zijn zware crash in de kwalificatie. In de race won Hamilton aanvankelijk een aantal plekken, maar halverwege de race werkte hij zich op naar voren doordat hij als één van de weinige coureurs geen pitstop maakte. ‘’Ik had in het begin wat problemen met de bandentemperatuur, maar daarna ging het beter en kon ik de coureurs voor me inhalen’’, aldus de Brit.

‘Het was een beetje verwarrend met de dubbele gele vlag’

Hamilton reed lang door en werkte zich op naar de zesde plaats, maar miste de uitgelezen kans om een pitstop te maken toen Daniel Ricciardo stilviel. Op dat moment kon de Mercedes-coureur nog naar binnen, maar hij besloot door te rijden. ‘’Ik voelde me goed, maar het ging mis toen de safetycar weer de baan op kwam. Maar hij stond in de pitsstraat, dus ik wist niet of ik binnen mocht komen’’, verklaarde Hamilton.
‘’Jammer, maar ik heb in ieder geval een punt’’. Hij passeerde nog twee coureurs, maar wist in de slotfase het tempo van Haas-coureur Kevin Magnussen niet bij te houden.