Hekkensluiter PEC Zwolle huurt aanvaller De Waal van Jong Ajax

January 4, 2022

Comments: 0

Dinsdag 04 Januari 2022- PEC Zwolle heeft Max de Waal voor het komend half jaar gehuurd van Ajax. De Amsterdammers hebben het contract met de negentienjarige aanvaller verlengd.

De Waal is de tweede winterse versterking voor hekkensluiter PEC, dat na de winterstop degradatie moet zien te vermijden. Maandag werd spits Oussama Darfalou al op huurbasis overgenomen van Vitesse.

Darfalou en De Waal moeten de Zwollenaren aan doelpunten helpen. Voor de winterstop maakte PEC slechts negen treffers. De Waal scoorde zelf negen keer voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

“Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Darfalou ook De Waal aan de selectie hebben toegevoegd”, zegt technisch manager Mike Willems van PEC Zwolle. “Deze spelers geven ons een aanvallende impuls.”

“Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die vooropgaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben, maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de Eredivisie te laten zien.”

De Waal wil zich in Eredivisie laten zien

De Waal verlengde dinsdag ook zijn contract bij Ajax met een jaar tot medio 2024. “Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment. Na net mijn contract bij Ajax te hebben verlengd, dient via PEC de mogelijkheid zich aan om me voor het eerst in de Eredivisie te laten zien”, zegt De Waal.

De in Hoorn geboren aanvaller beseft dat het een zware periode kan worden. “Ik ben doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar: handhaving. De club en supporters kunnen ervan uitgaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken.”

PEC heeft slechts zes punten en staat zeven punten achter op de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder opent de tweede seizoenshelft op 18 januari met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

-Nu.nl-