Her-ingebruikname kolkenzuiger te Morgenstond

21 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 21 februari 2022- Kolkenzuigers die door het ministerie van Openbare Werken waren afgeschreven en op de veiling stonden, zullen weer worden gebruikt. Dit vond plaats op zaterdag 19 februari 2022 door minister Riad Nurmohamed en de stichting “Beter Wonen Morgenstond”.

Tijdens de regentijd staan de wegens te Morgenstond blank en is de weg moeilijk begaanbaar. Dit probleem doet zich al jaren voor. In dit kader nam de stichting samen met de buurtbewoners van Morgenstond het initiatief, een kolkenzuiger van OW die inactief was, te repareren en in bruikleen in te zetten.

De CTW-directeur is derhalve ingenomen met deze bijzondere samenwerking en benadrukte dat de pompgemalen en sluizen te Morgenstond, Clevia, Citrusplantage en Leonsberg gauw worden gerenoveerd, zodat het overtollige water makkelijker kan worden afgevoerd. De contracten zullen worden getekend alvorens wordt overgegaan tot de rehabilitatiewerkzaamheden.

Minister Nurmohamed is zeer ingenomen met dit initiatief. Hij rekent verder op de ondersteuning van de regering en het parlement om dit probleem tot het verleden te laten behoren. Verder geeft de minister aan dat er conceptwetten klaarliggen ten aanzien van het niet onderhouden van percelen. Rolf Verwey, buurtbewoner en lid van Stichting Beter Wonen Morgenstond, is heel tevreden met het bereikte resultaat.